Vad kan jag ha varit? 12 kanske. Då brakade det loss i byn, Renarna kom springande genom byn. Vi, Torbjörn, Mikael och jag kom strax efter för att se vad som var på gång. På den tiden hade mamma köpt det senaste inne saken, en pocket 110 kamera. Och jag tog den med.

Och före vägen ner, den gamla skogs vägen var det ett stort runt nät uppsatt och dom samlade in renarna i. Spännande tyckte vi. Äntligen lite fart här i byn! Med kameran i högsta hugg med en rulle till i fickan, en sån där i plastkassett.

Där stod Ingemar Kråik och gestikulerade med händerna upprört mot en stor lastbil med presenning. Dom kommer att åka ut genom sidorna sade han! Och renarna fortsatte springa runt och Ingemar tog fram en bit rökt renbog? Och bjöd oss på en skiva var, så gott, bara det gjorde att vi blev kvar…..

Det började mörkna och ingen ny lastbil visade sig, tillslut var vi tvungna att gå hem med kameran full av bilder av renar till vänster, till höger, i högervarv, med Ingemar utan Ingemar, tja man kanske skulle ha bättre kollat vad man fotade …….. Två filmer framkallades för dyra fickpengar och sattes in albumet. Det är roligt så här nu att kolla.