Skolan är urusel sägs det i stora rubriker i våra dags tidningar. Dom lär sig inget och dom kan inte läsa. Ok, som det är något nytt, det var inte bättre på min tid heller!

Jag gick ut 9 år utan att lära mig räkna, det var när jag var 16 år och kom till folkhögskolan jag lärde mig det med en tålmodig Lärare, Valborg Järner, hör du mig däruppe? Jag är dig evig tacksam och mammas tålamod. Ingen brydde sig nämnvärt, läraren bläddrade bara några sidor och pekade på några tal, gör dom sade han och gick.

På storskolan i Järpen gick det ännu bättre att skolka, man åkte med bussen och gick ut andra sidan, sen for man till Östersund och ingen sade något. Jag blev mobbad, men en Lärare blev arg och sade ifrån, Vad jag vet har det gått sämre för dom ML, försökte ta MC kort samtidigt som jag en gråkall november dag och fick inte en godkänd siffra, jag vet att han åkte utan körkort i hela sitt korta liv. Jag har alla kort, he he och jag lever även om det ibland varit nära ögat.

På storskolan villa man för allt i världen inte hamna i den gula villan som stod mitt i skolans parkering, det var skamligt att hamna där, det var bara losers som hamnade där, OBS klass som det hette som man skärpte sig så pass att man fick godkända betyg för att inte hamna där.

Det var lätt att sjukanmäla sig och där låg man och myste i sängen hemma med en orolig far. Men i Folkhögskolan var annat jag var 100% närvarande och älskade allt jag lärde mig.

Så Skolan var inte bättre förr? Kanske ska vi lära oss av Finland?