Man var väl inte allt världens bästa barn, men vem var det? På min tid på Racklöfska skolan. Var det c:a 3000 elever, och nu? klagar dom att det är trångt! Ha!

Vi hade vi en Lektor som var disträ och väldigt glömsk, men pussla ihop scheman så alla fick plats det kunde han, på hans kontor fanns klockan som ringde in och ut, en dag var jag och en kompis i närheten och såg att Lektorn trava iväg, helt borta i sina tankar. Och vad såg vi? Jo, han glömde låsa dörren!

Kvickt smög vi oss in, ändrade lite…. Gick sedan till lektionen som ingenting hänt. Klockan, kvart över 11.15, så ringde skollunch klockan, och det var en signal som fick alla att flyga upp och iväg, kvar stod en snopen lärare, men det är ju en kvart kvar……..

Alla var på lunchrast, klockan blev tolv, klockan blev 1…..klockan blev 13.00 då ringde det in…….Rektorn var sur………. varför då?…… Samling i Aulan, vem gjorde det? Ingen visste såklart! skvallra det gjorde man inte på den tiden. Men vi elever var verkligen glad över den långa sköna lunchrasten……….:)