När man är 5 år mer eller mindre så är skosnören helvetet på jorden. Världens sämsta uppfinning! Ett rent helsike rent ut sagt. Mammor har en tendens att köpa alla skor med snören. Jag fick dock ett par sandaler, men dom kan man ju inte gå i på vintern, man var ofta barfota när jag växte upp på sommaren. Skor var dyra och något man använde tills det blev hål eller mamma tyckte att par nya behövs mot ens vilja.

Det bar sig inte bättre en dag när jag vaknade, jag var c:a 5? tror jag och där stod ett par nya tennis skor, sådana man skulle ha på den tiden om man var up-to-date! Jag blev sur och letade igenom soptunnan utan resultat, gick till vebon nix ingenstans var dom, sur som jag var, tog jag på mig dom och skosnörena, det var långt före dagens Inte knyta skorna ungdomarna.

Med gråten i halsen sprang jag upp till farfar. Farfar tittade på mig och mina nya skor och jag frågade: Kan man lämna tillbaka dom? Men svarade han, vad ska du gå till byn med? Det hade jag ju inte tänkt på. Lite tröst senare så med tålamod så här knyter du. Med ny knutna skor torkade jag tårarna. Och iväg det bar bort i byn, En timme eller två var dom inte vita längre…..

På den tiden Fanns den en hylla i den runda hyllan som vred på så såg man vad som fanns, där låg flertalet tennisskor och alla var vita. Dom kostade 36? (tror jag) kronor, på den tiden mycket pengar, en vecka senare skulle vi till Mörsil, det var dit man åkte om det var något viktigt, bredvid mig på sätet låg ett par väldigt slitna tennis skor…..