Intro: Jag har lagt in en motion till riksdagen och få fridlysning på skrikhalsen.

Skrikhalsen är vanlig bland oss människor, men mest förekommande är dom på gym. Om du har besökt en gym så förr eller senare påträffar du en. Skrikhalsen hörs även om gymmet spelar den värsta doom rock på högsta volym som spränger alla högtalare i grannskapet.
Idag ska jag gå på gymmet tänker du och packar ner dina tränings prylar, dina bästa hörlurar för du vill inte bli störd i dina set. Du vill vara för dig själv i din tränings bubbla, du har bestämt dig för att idag är det ben dag eftersom du gjorde styrkepass sist.

Du är omklädd, vatten och dina hörlurar på högsta volym. Du börjar med första maskinen, vilar. Du stressar av och känner dig nöjd. Nästa set blir i styrke hörnan, ett set går bra, men sen hör du ett avgrundsvrål genom dina hörlurar, du börjar undra: Bergsprängning nu? på kvällen? och i centrala Karlshamn. Du vänder blicken och ser, skrikhalsen i sin röda trikå, SUCK! är han här igen tänker du och du börjar nästa set.
VRÅL!!! Du nästan tappar kettlebellen på tårna, du tittar snett på den röda trikå mannen, men varför skriker han tänker du, det är ju bara 1 kg i bänkpressen! Behövs det ett vrål för så lite tänker du.

Du tar en paus för dina öron kokar av Vrålet du nyss hörde, några andra börjar skratta lite åt trikå mannen, inte högt, men du ser att ett leende syns på dom, mannen med trikå går snabbt till benpressen lägger på ALLT! och då menar jag alla viktskivor som hittas och inte är upptagna av nån annan som inte vill släppa dom till nån annan mitt i passet. Det är hårdrock på radion i gymmet och nu hörs det: VRÅÅÅÅL! högre än radion.
Ett par tonåringar i sina tighta moderiktiga träningskläder tittar förskräckt på mannen och tittar febrilt efter Röda kors väskan.

Vid cyklarna sitter dom härdade och rör inte en min, tonåringar viskar till en av dom: Är han sjuk? Nej, svarar den härdade, så gör han varje vecka! Ja, dom finns på varje gym, bara att härda ut. Skrikhalsarna är sällsynta, men dom hörs……………..