Vi behöver slå vakt om vår frihet, den är under attack, fast i vi kanske inte ser det! Vi bör tänka efter, i USA är det ständig kamp om fri abort, i Ungern pågår attack mot HBTQ människor, och ingen rör nämnvärt en min. Vi måste värna om vår frihet och ta den för självklar.

Här i Sverige pågår attack mot våra hyror, i vårt allt mer krympande allmännytta. Vi måste värna om att det finns hyresrätter till dom som vill ha, jag började själv i andra hands lägenhet i Stockholm, tills jag tröttnade och köpte en bostadsrätt, det gick inte få tag på något! Inte ens då på början av 80-talet! Så att det inte finns lägenheter är inget nytt om nån tror det!

Byggs det mer med marknads hyror, mitt svar är NEJ! det blir inte fler! Och blir det fler som flyttar till en hyres rätt med svindyr när man har en bostad betalt och där man har minnen och vänner och ett rotat liv. Mitt svar är nej, det är inte en chans att man hyr en idag dyr lägenhet! Så varför tror alla bara man inför marknads hyror så kommer det förlovade hyres guden att le och välsigna oss!

Det kommer inte att bli mer hyresbostäder tro mig! Det enda rätta är att ta bort fastighets skatten, Vi måste ju för böveln bo! Om alla skulle bo på centralen i i Stockholm blev det trångt……………… Ge alla en möjlighet till ett boende även om du är hemlös, vart tog alla ungkarls hotell vägen? Dags att införa social housing och ge dom tak över huvudet, dom har ett hårt liv, men vem bryr sig om dom utan röst?

Vi måste värna om vår frihet! nu, jag är stolt vänsterpartist, äntligen nån som säger ifrån! Vi måste tillbaka till vår politik som värnar om den lilla människan. Social demokraterna har tappat fotfästet! Tur att min far inte lever, han var sosse ända in hjärtat.

Jag tror den enda vägen är: Mer mark att bygga för allmän nyttan, inte rika byggherrar! Och mer pengar i stadskassan för att bygga allmännytta! Ta bort fastighetskatten och inför en avgift för alla istället, en avgift som går direkt till att bygga bostäder och få mark för allmännyttan, det är min medicin. Sen kommer det nog alltid vara för lite bostäder i Stockholm, Göteborg, Malmö det får vi finna oss i.

Eder gnälltant:)