När vi stal snus av Anders i Pers. Vi var i 5-6 års åldern, jag och Solveig Gärdeman. Som det var då så bodde dom i källaren när övervåningen var full av turister. Vi var ute och lekte länge och väl, sen gick vi in,
jag tyckte det var spännande att dom bodde i källaren. Efter 1 minut var uttråkade. Du sade Solveig, Ja svarade jag, jag vet var pappa har sin snusdosa sade Solveig. Ja sa jag tvekande, ska vi prova? Sade Solveig.

Vi smög sakta in i sovrummet och Anders i pers säng och Solveig tog upp kudden och där låg den. Snusdosan, Solveig tog upp dosan och öppnade den, Sen sade hon så här gör man och tog en prilla med handen, putade med överläppen som att visa var den skulle ligga, jag tog en prilla. Och vi lade in dom försiktigt.

Jag kände efter, skulle det smaka något? En stark smak spred sig i munnen. Solveigs läpp putade och min med. Så började hon lägga tillbaka dosan försiktigt så det inte skulle märkas att vi snus tjuvarna varit i farten.
Vi gick ut, satte oss i gräset, jag kände efter, kände ingenting. I samma veva sade Solveig något roligt och jag började skratta och svalde prillan, det smakade pyton värre. Och Solveig vek sig dubbel av skratt av min min. Jag började känna att jag vill nog spy, men det gör man ju inte hur som helst. Jag sade: Jag måste gå hem! Och jag sprang hem och låg över toaletten dubbelvikt, mådde skrot.

Farmor kom och undrade vad som var på gång, jag sade som det svar och hon var inte förstående för mitt elände utan skrattade högt! Jag satte mig i soffan och mådde skrot, aldrig mer snus tänkte jag. Det lönar sig inte att vara snus tjuv…. (magen får lida!)