Igår kom jag att tänka på när jag var en liten spoling.  Då fanns det något som hette Barnes dag, ingen idag vet vad det är. Det var dagen då alla barn firades, ungefär som Mors eller fars dag. Då kom det ett tivoli till Järpen och alla med vett i skallen åkte dit.  Om inte var du nog såld som föräldrar….

Vi tog Algots Volvo PV och Torbjörn och jag satt i knäna på Far och Daniel bort i byn var med. Undrar vad polisen skulle säga idag om det kom en bil med två barn sittandes i knäet på de vuxna i baksätet utan bilbälte?

Vi fick en femtiolapp att dela på Torbjörn och jag, iväg vi gick, mitt på plan var det ett tält, utanför visade dom upp lite av vad som skulle ske i tältet, En stark man, en trollkarl med mera, den starke det ville vi alla se, Alla gick in. Men först hade vi försett oss alla med Sockervadd = Gott värre:)

Den starkare klev in på scenen såg ut som en förvuxen Tarzan med djurhud / Skynke över sig.  Han började med lite med vad vi idag kallar militär lyft, han uppmanade en i publiken att komma att känna på tyngden, det gick så klart inte för mannen. Han sade: Det här är: 250 kg! Nån som vill prova? Och far gick fram och i ett nafs var den uppe i luften med en hand. Starke mannen harklade sig och sedan lyften han den under tystnad. Torbjörn och jag tittade i samförstånd på varandra. Att far var stark var inte nån nyhet, är man skogshuggare då blir man stark! Iväg till nästa: Bilar…..