Var en bit från Hotellet, dit var vi många gånger när behövde skidor, min far köpte första löparskidorna med plastbelag åt mig, dom
var i trä med plast under och ett måste nytt man skulle ha om man ville vara upp to date, ja då gick som ett skott, jag kände mig ostoppbar på tävlingarna, särskilt om Daniel Edh hade lagt vallan, han var en jäkel på att valla och när han hade vallat gick det undan och slog för en gångs skull min stora konkurrent från Undersåker som annars var omöjlig att slå.

Man kunde även köpa lite godis och dags tidningen där och senaste skvallret från stora världen. Affären var mysig. Jag köpte mina första
tävlings knickers där, det var man skulle ha om man var modeveten skidlöpare. På den tiden behövde man inte åka långt för att tävla, det fanns tävlingarna i varje by medsjälvaktning och alla åkte kommunskidan, tyvärr blev jag aldrig kommunmästare, det blev min värsta konkurrent, det gjorde
ont i tonårings hjärta.

Det var dit man åkte om man hade behov av tjära på turskidorna eller hade problem med slalom skidorna, på den tiden var dom skruvade, skruv efter
skruv och det hände ibland att nån lossnade. Slalom skdor var inte alltid gjorda för hårda hopp som var förbjudet i Trillevallen och därför
var det roligt värre, OK, kusten klar! Och så hoppade man, Arne i Fångomon var en riktig bra slalom åkare som kunde hoppa högt, en annan bromsade
lite innan hoppet….

På sportaffären gick det även köpa souvenirer och glass och en glass kunde man alltid få av far för han tog gärna en själv. Och lite snacks skulle det
alltid vara medans jag gick runt och kollade in alla saker innan ärendet var slutfört. Innan Daniel kom upp med skidorna i toppskick och man
kunde misshandla dom vidare….. Och en mjölkchoco senare var livet toppen……..

Någon gång när jag var 5?? så fanns det en tävling i Vålådalen för barn som hette Vålåskidan, man skulle skida en slinga, troligen 500 – 800 meter
med en ivrigt hejande förälder, det var något som hotellet arrangerade. Efter man gick i mål fick man en påse från sportaffären med en tablettask, äpple och något mer jag inte kom ihåg och en sunkis dricka, ja allt åt man utom äpplet……