Att jag har svårmod med jämna mellanrum, det är mitt liv i ett nötskal. Att reflektera över varför är ingen ide, jag är bipolär som det numera heter, förr då var man manodepressiv, punkt slut. Vilket namn man än använder så är helvetet lika rött som det alltid har varit. Man lär sig med tiden att hantera det hyfsat, om man nu har turen på sin sida och får leva. Mörkertalet är stort av dom som inte blir gamla.

Svårmodet kommer som amen i kyrkan. Jag vet numera exakt när och hur, men jag har funnit ett botemedel, som på kort sikt hjälper. I det långa loppet får jag bättre kondis och styrka. Det fick jag gratis med mina 32 år som hästägare. Efter när hästlivet var över, var jag lite vilse. Vad gör jag nu då? Jag tröståt….. Det visade sig snart runt magen….

Svårmod kan också vara en sporre. En sporre att göra eller visa,  jag kan med.  Att visa världen, sorry! Jag lever fortfarande! Och jag kan! Jag kan tävla och träna, men frisk, nej! Svårmod får man leva med. Jag vill leva, min kropp är frisk! Livet är vad det är, vad gör du med ditt liv? Vad gör jag med mig? Vad gör vi för varandra?

Lev idag
lev för imorgon.
Jag vill njuta
av varje kopp kaffe,
jag vill vara jag för den jag är.
Lev varje dag som om det är din sista,
ta vara på livet,
Jag vill leva.
Jag vill andas samma luft som du.
Jag finns.
Du finns,
Vi finns.
Och vårt svårmod.

Svårmodets fader och moder är livet i sin linda” Och en choklad räcker länge……
Målsökande Robot: Att ha mål med sin träning, vet nog de flesta som tränar. Vad vill jag uppnå? Vad vill jag göra för att nå målet? Frågor som man bör ha svar på, men är inte alltid så lätt som det låter. Mitt första mål var att orka 1 varv runt huset, 1 gång dagligen. Sen kom målet, jag vill orka mer. Jag vill bli piggare = uppnått! Jag är som en målsökande robot! Väntar på att slå klorna i nästa mål.

Mitt nästa mål blir: Nästa år ska jag orka en tävling som jag SPRINGER!!! hittills har nöjt mig med att gå. Jag orkar springa fler och fler minuter för varje gång på löpbandet, är nu uppe i 9 minuter, låter kanske inte så mycket. Men man måste börja nånstans…..

För 2 år sedan vägde jag faktiskt: 98 KG! Idag är jag är smal och snygg!! Att träna är mitt nya jag och jagar svårmodet åt fanders. Släppa en snorkråka till och springa vidare……..