Tandläkaren

Igår var jag till tandläkaren för koll på min rotfyllda tand, när jag satt där men munnen öppen och en kondom runt munnen. Började jag tänka på mig och Lisa när vi bodde i Stockholm någon gång i början av 80-talet, hon är rädd för allt som slutar på läkare! Jag lovade att följa med till tandläkarhögskolan där hon fått en tid för hjälp för sin tand. Jag satt mig tillrätta i väntrummet och började läsa en Kalle Anka, det var före mobiltelefonens intåg.

Det började välla in lodisar och löst folk, det luktade inte gott, dom blängde på mig och jag blängde tillbaka, in kommer en Abab vakt med myndig röst: Då går vi in! Jag satt lugnt kvar, en arm reste mig bryskt upp och ställde mig i kön, Men pep jag! ingen tog notis om mig. In på ett rum med två tandläkare, en äldre och en yngre och sköterska, dom började genast gå igenom min mun, ett hål! sade dom samständigt, jag pep: Men!
ingen brydde sig nämnvärt och jag beslöt att inte säga ett ord. En stund senare när dom lagat mitt hål sade dom: Bra tandstatus för att vara hemlös! Tack pep jag förläget. Jag gick ut och satte mig, en halvtimme senare kom Lisa tillbaka och här sitter du och har tråkigt! Mja………… svarade jag, vi tar det när vi hemma……

Previous Post
Next Post
Nu bloggar hon