Tio i Topp

När kassetten kom i mitt liv blev inte livet sig likt. Man kunde spela in sina favorit låtar från tio i topp, det var en
högtidsstund, vilken dag det var kom jag inte ihåg. Men man tog radion från köket och stängde dörren till sitt rum och kopplade ihop radion och kassettbandspelaren och lyssnade noga, det värsta som kunde hända var att Ulf Elving började prata innan låten var slut – KATASTROF! Då fick man spola tillbaka och vänta till nästa vecka innan man spelade in den igen.

Man genomgick hårda förhandlingar för att få 5 kronor av far, ett kassettband kostade 5 kronor på affären, dom såldes två och två, men Lena var alltid hjälpsam och delade förpackningen så man kunde köpa 1 styck, vilken lycka när man gick fram från affären:) Men eftersom förhandlingen med far gjorde att man hade två diskningar att utföra för slanten, så var det bara att diska två gånger, man ville ju inte inte få indragen slant.

Det var programmet man lyssnade på, man kunde även ratta in Radio Luxenborg på helgerna, men kvaliteten var dålig så det spelade man inte in. Det var dåligt med musik i etern för oss musik törstande tonåringar. Ibland bytte man kassetter med kompisarna på skolan, det gjorde jag bara en gång, jag blev Lurad av Maria på skolan (Stamgärde i Undersåker), en väl inspelad kassett mot en som inte gick att spela, sen var det slut bytt för min del. Det var ledsamt och en dyr läxa för mig.

För att köpa en Kassett väntade man tålmodigt på att Lena skulle komma ner till affären, vid fönstret utanför, för att kunna köpa en kassett av henne, så fort man såg en skugga av henne kom jag in, ibland var det kö och då väntade man tills alla gått ut, då närmande man sig henne och frågade: Kan jag få köpa en Kassett? Om det inte låg någon lös bakom kassan tog hon ett paket och delade och man betalde och gick hem och väntade och väntade på kvällens stora begivenhet skulle komma på radion, satt med fingrarna färdiga att spela in låtarna man gillade.

Det var Sweet, David Cassidy, Jackson5 och Bay city rollers och fler jag inte kommer ihåg som man älskade, men köpa en LP skiva var för dyrt tyckte man.

Previous Post
Next Post
Nu bloggar hon