Ibland verkar det som om mitt huvud lever ett eget liv. Mitt hjärna har två kvällar i rad tänkt på Tomteblogg! ja, nu mitt sommaren, man kan undra hur hjärnan har det med substansen. Men jag kom på att tänka på min ungdoms jular och man började storstilat man tände ett tomtebloss, då började julen för alla.

idag vet nog inte ungdomen vad ett tomtebloss är skulle jag tro. Men för Farfar var det en viktig sak att få tända ett tomtebloss och inleda julen. Mina jular när jag växte upp var underbara och man fick dricka läsk – Sockerdricka, det fick man aldrig annars, för det mesta var läsken gjord av farmor. Och man fick julklappar och det kom alltid ett paket från Faster Birgit som var extra spännande att få. Jag minns mest Farfar som tände tomteblossen, man väntade och väntade på att de skulle ske så man fick börja julen, fuska gick inte för sig.

Julen är idag något man tittar på TV och har det som vanligt. För mig är julen inget att ha, vad ska man med jul till när man är ensam? jag brukar boka något på nått hotell som har julbord. Man är bekväm….

Men ibland måste man få tänka lite tillbaka och minnas:)