Träningsloggen (mars)

2018-03-01 Simning, jag kämpade mot min rädsla, det blev 5 varv! Klart godkänt och nu vet jag – JAG KAN!!!


2018-03-02 Promenad 1km med Lucas, gick superbra:)


2018-03-03 – 04 Hämtade David vid tåget, sen åt vi frukost, bad och simning, en härlig kvälls promenad runt Karlshamn, dagen efter en promenad med Lucas till en bad sjö, 7 km enkel promenad där fikade vi kaffe och choklad och njöt av snövit bad strand, kan man ha det bättre?


2018-03-05 P.T träning, på gränsen vad kärringen orkade och det var så himla kul! “Kärringen kan” jag gillar när svetten rinner och min P.T får mig en bit till mot mer kondis och jag mår bra efteråt. Mycket träning för benen och styrka i benen, med lyft med tyngder, mer än nånsin trott jag kunnat fixa, jobbigt, javisst! Kul? Så i bomben, jag sa när det var jobbig, att det är “kärring slakt”, men kärringen slaktar ju fett runt muffins magen!! Det känns att jag orkar mer nu än för en månad sedan. Det är vad man har en P.T till!


2018-03-07 Simning. Det var ett tag sedan jag simmade ordentligt. Jag gjorde 7 varv ( 1 .varv = fram och tillbaka) Och jag blev helt slut! Jag fikade på Väggabadet sedan hade jag lite ärenden på stan, det blev 1 km det med….Kul app!


2018-03-09  P.T träning, jag var verkligen på humör för ett tufft pass! Och det blev det:) När jag kom hem så fick jag ta och vila en stund, sedan blev jag jättepigg, men hade träningsvärk, det är inte så ofta jag får det, men det är ett bevis att P.T träningen har haft avsedd verkan!!  Det var verkligen kul när jag känner jag går framåt med min P.T, jag kommer att med glädje se framemot nästa P.T träning med Amanda = Love You :) För mig är varje framsteg en bit närmare mitt mål = Att få återuppta min löpning, jag är en bit på väg till det. När det är jobbigt då ser jag en klar bild på mig själv nånstans i naturen löpande och jag ler stort, det är ungefär som en film i mitt huvud att dit vill jag.


2018-03-10 Träning i Asarum på morgonen, kändes skönt! Körde ungefär som min P.T och jag gjorde. Fast jag fuskade lite….istället för 3kg så tog jag 2kg…..:) Förlåt p.t!


E.M: Promenad med Lucas, 1 km. (synd att David blev förkyld, men det kommer fler helger)


2018-03-11 Träning på Asarum, först, 7 minuter uppvärmning på cross trainern, sedan samma som igår, men utan fusk. Härligt:) E.M: Promenad med Lucas, 1km.


2018-03-12 Promenad med Lucas, 2,1km och totalt: 6500 steg = Rolig app……:)


Fotnot: Jag var hos frissan och fixade till håret, passade på att förnya min P.T träning, det börjar ju ge resultat, även i min hjärna börjar inse att jag kan! Och uppgraderade mitt kort så nu kan jag även gå några grupp pass, ska bli kul:) att få utveckla mig till lite mer kondis och lite mer utmaningar. Jag har anmält mig till spinning, ska bli kul att prova, sen vill jag prova tabata, sen får jag se vad jag gillar av utbudet på Wellness studio.


2018-03-14 Jodå! Jag lever:) Jag har provat på spinning, kul!! Tänkte testa det jag är intresserad av innan jag bestämmer vad – jag – vill av utbudet på gymmet, gruppträning är bra, jag blir sporrad när det är fler som tränar, allt som ger kondis är plus.


Fotnot: 2018-03-15  Trodde jag skulle vara trött efter spinningen, men det blev tvärtom! Jag blev sjutusan pigg igår:)


Fotnot: 2018-03-16 Det var ju inte bra:( Igår halkade jag på mitt nyskurade golv och det gjorde ont som bara den, suck! När ska eländet ta slut, jag vill ha tillbaka min fot och mitt knä!


2018-03-18 P.T timme var skitjobbigt, jag fick vila lite hemma, men till min glädje så nådde jag en bit till, orkade mer och kände mig starkare (I skallbenet). Orkade mer träning och fler reps. Jag är stolt över mig själv, är sakta på väg till målet! Min P.T lotsar mig till lite mer än jag tror jag kan. Trots bakslaget med stukade foten och nu är jag less på fotf*n!!!!


2018-03-19  Äntligen kunnat varit med på “tantgympa” och linedance stod på dagens meny, var intressant och nyttigt men trodde inte det skulle vara så jobbigt. Men nån linedansare blir jag inte av klass……
2018-03-22 Simning! 10 varv, börjar linka något…….:)


Fotnot: Börjar se positivt på träningen, känner att det går framåt, trots bakslagen. Jag orkar mer i min vardag, jag är starkare, min hjärna börjar så sakta ändra sig till, jag vet att jag kan. Men ibland kan man tycka det går för långsamt! Men och andra sidan vill jag ha ett livslångt resultat livet ut.


2018-03-23  P.T träning, härligt pass! Det var hårt, jag gillar när det är på gränsen på vad kärringen orkar, det gör att jag känner att jag kommer en steg till, jag känner att jag utvecklas. Tänk! man är 58 och utvecklas, bit i det ni slöhögar!!! Mitt ego har ökat, känslan är: Det finns mer att ta av, behöver bara plocka fram det. Min kondis har blivit bättre, när man kommer hem och är pigg istället för Tröttare än trött, då är ens liv så mycket bättre:)


2018-03-24 Tabata, 1:sta gången, en väldigt kul träning, både styrka och kondis på samma gång. Men jag fegade lite och tog för lätta vikter, vilket jag får tänka att inte göra nästa gång, jag klarar 5kg, så det så. Upphopp på pall är dock haltande ännu, men bättre än på länge, E.M: promenad med Lucas 2,1km, kändes bättre än på länge, foten gjorde inte ont under promenaden, positivt, små steg tillbaka på planen.


2018-03-25  Promenad med Lucas, 1km.


2018-03-26 P.T träning. Kändes bättre med foten. Det var roligt när jag fick till 3 reps med: 20 armhävningar. Det var en milstolpe!! Träningen gick bra, kändes som orken räcker längre numera…..:) Min P.T tar mig sakta framåt mot min dröm, då när vi tränade magen så såg jag i mitt inre en dam som sprang en tur i naturen, dit vill jag. Som alltid med en aspbergers, så säger man 12, så är det 12 i alla övningarna, inte 10…..:)     E.M: promenad med Lucas 1km.


2018-03-27 2:dra passet Tabata, så kul, en träningsform jag gillar, lite styrka, kondition och smidighet i en förpackning! Men här gången körde jag med 5kg, utmärkt:) Nu fick jag ta i. Så det är vad jag behöver med kg, kanske om nått tag jag kan ta 6kg?  På kvällen var det/är det “tantgympa” Med the ladies. Inte så jobbigt, men man träffar härliga kvinnor i min ålder, man behöver lite för själen med!!!


2018-03-28 Vilken härlig dag! Jag tog fram min mountainbike och cyklade åt andra hållet där jag bor, enligt min cykeldator, 9,3km! får man vara nöjd med, första turen på mitt nya hem:)


2018-03-29  Promenad med Lucas, 1km.


2018-08-30 P.T träning, Det var ett utmanande pass och jag verkligen på “Ta i Allt vad du kan” humör, i mitt tyckte en framgång! Jag gjorde allt rätt. Och jag kände att trots allt har mer. Jag trivdes med att ge järnet i alla övningar. Jag har dessutom fått bättre balans på step up brädan, tack för det! Jag trivs när jag kommer en bit närmare målet, men senare på natten vaknade jag till och hade träningsvärk, muskler jag inte visste jag hade…..Med andra ord: ett effektivt P.T pass!!!!


Fotnot: Jag känner mig så mycket Lättare i kroppen. Och mitt humör är bättre. Jag trivs bättre och bättre med mig själv:) Jag har fått bättre balans, något som jag får träna på regelbundet för att inte tappa bort!!! Jag ligger på 60kg! Det var många år sedan….Kanske kan jag gå ner till 55kg? Då orkar jag nog bättre, och känslan att jag inte har ett kärlekshandag runt magen kommer bort, med lättare kropp orkar jag mer:) Jag är på väg med min P.T!


2018-03-31 Tabata träning:) Helt himla kul! Och jag följde med bättre i tempot den här gången. Jag klarade av step up brädan bättre, ett bra slut på Mars:)

Previous Post
Next Post
Nu bloggar hon