Vi människor har så lätt att bara skjuta upp saker och ting, till nästa dag, till nästa vecka, till nästa år, till nästa sommar.

Varför gör vi det … varför lever vi inte i nuet, varför skjuter vi upp till morrondagen … det kanske aldrig kommer nån morrondag!

Man sitter och planerar för nästa sommar … och glömmer bort att det faktiskt är en sommar i år också!

Samma det här med allt ”finporslin” som vi har där hemma i skåpen och ”finbesticken” av silver och kristallglasen, dom här sakerna skall vi ha när vi får främmande, när vi har fest eller bjudning. Men ärligt … hur ofta har vi det nu för tiden? Inte är det särskilt ofta på ett år … varför inte duka till vardags med kristallglasen och använda silvret … vad spelar det för roll om nåt glas skulle gå sönder? Det finns nya … och om 100 år spelar det faktiskt ingen som helst roll om vi slår sönder kristallglasen nu.

Varför köper man saker för att använda vid nåt ”finare eller bättre tillfälle”? Det är ju rent av vansinnigt att vi gör det … man skall väl köpa saker och kläder och smycken för att använda dom NU!

Så därför gott folk, duka fram bästa servisen även till vardagsmaten … unna dig att se på allt det här vackra du köpt eller ärvt! För det kanske inte finns något bättre tillfälle till det än just NU!

Om jag går till mig själv, så har jag så himla mycket onödigt i mina lådor och skåp, saker man ärvt förstås och som man inte vill göra sig av med, det är sentimentalt … och därför sparar man allt. Fast man aldrig någonsin använder det, man tar fram det bara för att diska det nån gång då och då och ställer tillbaka allt igen! Vansinnigt är det!